Миенето на зъбите по неправилен начин и с неподходяща четка може да наруши  както целостта на зъбния емайл, така и повърхностния слой на венеца. Затова избора на правилна техника за миене на зъбите е от изключително важно значение за поддържане на добра устна хигиена. Правилното и редовно миене на зъбите като част от цялостната грижа за устната хигиена е сновен фактор в превенцията срещу  развитие на кариеси, възпаление на венеца (гингивит) и зъбозадържащия апарат (парадонтит).

Най-често препоръчваната техника за миене на зъбите от лекарите по дентална медицина по цял свят е Методът на Бас. Той е разработен специално за отстраняване на плаката от венечния ръб.

Техника на Бас:

-    Дръжте влакната на четката под ъгъл 45 градуса спрямо венеца

-    С бавни кръгообразни движения на ръката преминете по външната (откъм бузите и устните) повърхност на зъбите, като влакната трябва нежно да я докосват. По този начин влакната успяват да достигнат и почистят междузъбните пространства.

-    Повторете тези движения 20 пъти, възпроизвеждайки този цикъл на всеки 3 зъба.

openwide.bg - правилен начин за миене на зъби

 -    За почистване на вътрешните (откъм езика) части на зъбите, поставете четката вертикално към венеца с влакна насочени под 45 градуса спрямо него. Дъвкателните повърхности изчеткайте чрез нежно пристискане на влакната върху зъбните вдлъбнатини и ямки.

 

Xiaomi Doctor B Bass Method e класически пример за механична четка за зъби с опростен и минималистичен дизайн, подходящ за прилагане на Метода на Бас.  Главата на четката има три вида почистващи влакна с различен цвят и дължина. Те са меки и изключително щадящи за меките тъкани (венеца). В горната си част четките разполагат с гумено покритие, което спомага както за по-сигурен захват при употреба, така и за по-лесно съхранение в калъфа. Четките Xiaomi имат антибактериално покритие от сребърни йони, което намалява задържането на микроби до 70%.

Четката се предлага в разновидности от 4 цвята – зелено, синъо, розово и оранжево и в комплект със стилен калъф, който служи както за предпазване от замърсяване така и за по-лесно и удобно пренасяне. 

Марката Xiaomi непрестанно увеличава предлаганото разнообразие от високотехнологични устройства за следене на човешкото здраве и безопасност. Иновативната китайска компания използва високи технологии и съвременни научни методи, за да анализира човешките навици с цел тяхното подобряване. Може да разгледате нашите предложения и цени тук.